برش لیزری | Laser cuttingبرش لیزری ام دی افخدمات برش لیزریطراحی برای برش لیزر | Laser Cut Designsمقاله های آموزش برش لیزری | laser cut learningهدایای تبلیغاتی

آموزش طراحی جعبه چوبی و برش با دستگاه برش لیزری

اگر نیاز به یک جعبه با ابعاد و ویژگی های به خصوص دارید، دستگاه برش لیزری بهترین انتخاب است. اما برای ساخت جعبه با دستگاه برش لیزری، ابتدا باید طراحی جعبه را بلد باشید. طراحی جعبه معمولاً با نرم افزارهای گرافیک برداری انجام می شود که کار با آنها برای مبتدیان بسیار سخت است. در این مقاله آموزش با ما همراه شوید تا طراحی جعبه چوبی و برش با دستگاه برش لیزری را به آسانی فرا گیرید.

معرفی سایت Boxes.py

در این مقاله برای طراحی جعبه از ابزار Boxes.py استفاده می کنیم که نقشه های آماده دارد و کار را بسیار ساده می کند. با این ابزار می توانید انواع جعبه مناسب برای ساخت با دستگاه برش لیزری را به ساده ترین روش ممکن طراحی کنید.

طراحی کلی جعبه

امکانات شخصی سازی جعبه با این ابزار تقریباً بی شمار است اما در ادامه به کاربردی ترین امکانات اشاره می کنیم. کارتان را از منوی Universal Box شروع کنید. در این بخش می توانید انواع لبه های بالایی و پایینی را انتخاب کنید و جعبه های مختلفی بسازید.

بهتر است طراحی جعبه را از مشخص کردن ابعاد شروع کنید. ابعاد جعبه بر اساس کاربرد جعبه، ابعاد و ضخامت چوب و اندازه دستگاه برش لیزری مشخص می شود. در این ابزار X عرض، Y طول و Z ارتفاع است و هر سه بعد با واحد میلیمتر محاسبه می شوند. اگر یک بعد جعبه خیلی کوچک و ضخامت کم باشد، باید ابعاد اتصالات انگشتی را کاهش بدهید. اگر هم جعبه بزرگ و ضخیم باشد، باید ابعاد اتصالات انگشتی را افزایش بدهید.

به خاطر داشته باشید باید ضخامت را با ابزارهای دقیق اندازه بگیرید و اتصالات را روی قطعات کوچک آزمایش کنید تا مطمئن شوید خوب به یکدیگر چفت می شوند. اتصالات این نوع جعبه ها طوری است که اجزا بدون چسب بهم وصل می شوند. می توانید با یک چکش کوچک اتصالات را کاملاً محکم کنید. پارامتر burn که ضخامت پرتوی لیزر را مشخص می کند، امکان تنظیم میزان سفتی اتصالات را به شما می دهد. اندازه استاندارد این پارامتر ۰٫۱ میلیمتر است.

در این آموزش از تخته چندلای ۳ و ۴ میلیمتری برای ساخت جعبه ها استفاده شده اما شما می توانید از تخته های ۸ تا ۱۰ میلیمتری هم استفاده کنید. دستگاههای برش لیزری ما قابلیت برش تمام این تخته ها را دارد.

لبه پایینی

مرحله بعد انتخاب نوع لبه پایینی است. در تصویر اول می توانید تفاوت بین سه نوع اتصال را ببینید. لبه های Edge و Stackable نسبت به Finger Joint (اتصال انگشتی) مقاوم تر هستند اما نوع آخر این قابلیت را دارد که از لبه های دیگر هم یک شکل دیده بشود. بنابراین اگر جعبه را به عنوان قاب طراحی می کنید، این نوع لبه بیشتر به کارتان می آید.

اگر لبه Stackable را انتخاب کنید و برخی از پارامترها را تغییر بدهید، یک کفی شیک با چهار پایه کوچک و مقاومت بهتر خواهید داشت.

لبه بالایی

اگر می خواهید چند جعبه را به صورت همزمان ببرید، حتماً لبه بالایی را از نوع Stackable انتخاب کنید. سایز گزینه ها هم بسیار جالب هستند؛ لبه های Click on و Edge for slide on lid برای جعبه های پلکسی گلاس بهتر هستند اما می توانید آنها را روی تخته چندلای باکیفیت هم امتحان کنید.

در تصویر دوم یک راهکار جالب برای ساخت لولا نمایش داده شده است. یک واشر کوچک به همراه سوراخ مستطیلی در قسمتی که لولای در جعبه وصل می شود. واشر به درستی در جایگاه خودش می چرخد و لولا هم حرکت بسیار دقیقی دارد. توصیه ما این است که خطوطی که جایگاه واشر را به فضای خارجی تخته وصل می کنند را حذف کنید و رنگ سوم را برای مشخص کردن دستورات برش اضافه کنید (ابتدا سوراخ های داخلی را ببرید تا بعد از برش قطعات از هم جدا نشوند).

لولاهای کابینت

لولاهای کابینت بسیار زیبا و کارآمد هستند. در کنار سایر تنظیمات می توانید تعداد لولاها در هر طرف را مشخص کنید. چهار یا پنج لولا بهترین انتخاب است چون سه لولا فضای خالی زیادی باقی می گذارد.

می توانید یک در اضافی به بالای جعبه اضافه کنید. مقدار استاندارد none است اما اگر flat را انتخاب کنید، یک طرف صاف دیگر برای چسباندن بالای جعبه خواهید داشت. اگر chest را انتخاب کنید، نرم افزار یک کاور گرد زیبا برای بالای جعبه طراحی می کند. در گام بعدی نحوه طراحی این کاور را می خوانید.

جعبه های خمیده و لبه گرد

اگرچه قابلیت Flexدر منوی Universal Box برای ایجاد کاور لبه گرد تعبیه شده اما می توانید از آن روی لبه ها و به عنوان لولای در استفاده کنید. Flex راهکار خلاقانه ای برای ایجاد سطوح منحنی با تخته چندلا و سایز متریال هاست.

جعبه لبه گرد در واقع یک جعبه مستطیلی (برای مثال) است که لبه های افقی آن گرد شده اند. در حین طراحی جعبه می توانید شعاع گوشه ها و سایر پارامترهای اتصالات را مشخص کنید. بالای جعبه را هم می توانید با یک درب ببندید (به ویژه اگر جعبه را برای مدار می سازید و می خواهید در جعبه چند سوراخ داشته باشد) یا به شکل یک سوراخ باز بگذارید.

Flexbox و Flexbox2 دو نوع از جعبه های جالب این ابزار هستند که در آنها از یک سطح منحنی ساخته می شود. در Flexbox کف جعبه هم منحنی است و شما می توانید پارامترها را متناسب با شکلی که در نظر دارید و جنس و ضخامت جعبه، تغییر بدهید. معمولاً تنظیمات پیش فرض بسیار مناسب هستند و نیاز به تغییر چندانی ندارند. نکته عجیب این است که این جعبه طوری طراحی شده که اگر قسمت گیره ای رو به بالا باشد پارامتر Y ارتفاع ، H طول و X عرض جعبه را مشخص می کند.

طرح ها را آماده کنید.

حالا در مرورگر یک تصویر دارید که طح کامل جعبه است. این تصویر یک فایل SVG است که می توانید آن را مستقیماً روی کامپیوتر ذخیره کنید. کافی است روی تصویر راست کلیک کنید و گزینه save image as را بزنید. این نوع فایل یک تصویر برداری است؛ یعنی خطوط به جای پیکسل با مختصات ساخته شده اند. برای استفاده از این فایل در دستگاه برش لیزری باید آن را به فایل DXF تبدیل کنید.

فایل SVG را به DXF تبدیل کنید.

برای تبدیل فایل های برداری به DXF – فرمت مورد پذیرش نرم افزار برش لیزری – از نرم افزار Adobe Illustrator استفاده می کنیم. البته ابزارهای دیگری مثل Inkscape و سرویس های آنلاین هم همین کار را می کنند. (نحوه آماده سازی فایل برش لیزری در اتوکد)

برای تغییر فرمت کافی است فایل svg را داخل فضای Illustrator بکشید، مطمئن شوید طرح ها وسط صفحه قرار دارند و چیز دیگری در صفحه وجود ندارد. اگر فقط فضای سفید را می بینید، بزرگنمایی را کم کنید تا طرح ها دیده بشوند. اگر هر چیز دیگری به طرح اضافه شده – مثلاً اعداد – روی آنها دوبار کلیک کنید، یکبار دیگر کلیک کنید تا شی انتخاب بشود و سپس آن را پاک کنید. حالا فقط باید طرح ها را روی صفحه ببینید. آنها را انتخاب کنید و وسط صفحه بکشید، زوم کنید (ctrl+0) و حالا باید طرح ها را شبیه تصویر ببینید.

به File -> Export بروید، dxf را انتخاب کنید و فایل را ذخیره کنید. گزینه ها را مطابق اسکرین شات بالا تنظیم کنید (حتماً باید ۱mm = 1 u

nit باشد).

حالا یک فایل dxf دارید که می توانید آن را در نرم افزار Autocad (یا نرم افزارهای مشابه) باز کنید، ابعادش را چک کنید و اجزای طرح را متناسب با ابعاد و شکل تخته چندلا مرتب کنید. همچنین می توانید اجزای خاص جعبه را مطابق نیازتان تنظیم کنید.

جعبه را مونتاژ کنید

بعد از طراحی جعبه و بریدن اجزا به قسمت جالب کار یعنی مونتاژ می رسیم. چون طراحی جعبه را خودتان انجام داده اید، پیدا کردن ترتیب چینش اجزا کار سختی نخواهد بود. اجزای همجوار را کنار هم بچینید و مونتاژ را شروع کنید. ابتدا اتصالات را با دست ایجاد کنید و وقتی مطمئن شدید اشکالی وجود ندارد، آنها را با چکش سفت کنید. اگر پارامترهای ضخامت و burn را درست انتخاب کرده باشید، نیازی به چسب نخواهید داشت.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا